Sprva sem se udeleževala vodenih vadb v fitnesih, kjer glasba predstavlja podlago za vadbo in v tem izjemno uživala. Dodala sem ure Zumbe, potem sem spoznala ples ob drogu. Nato je v Slovenijo prišel Salsation®. Takoj sem vedela, da je to to. Še boljše od tega, kar sem že prej poizkusila. Navdušila me je fenomenalna glasba s top koreografijami, ki so zasnovane na sodobnih latino ritmih in so mešanice raznih plesov, ki te popeljejo v čarobnost.

Ko sem se prijavila na izpit za inštruktorja na osnovnem nivoju z nazivom Salsation® Basic Instructor sem pridobila kar precej teoretičnega znanja, ki mi je pomagalo še bolje razumeti plesne gibe in ozadje koreografij, osnove muzikaličnosti in gibanja v plesu. Spomnim se, da sem bila nad izobraževanjem tako navdušena, da sem ga še dolgo časa priporočala vsem ostalim tečajnicam.

Tako sem vedno bolj opuščala “stroge fitnes programe” in spoznavala področja, kjer prevladuje ples. Na spletu je mojo pozornost pritegnil oglas za delavnico kizombe in nekaj me je poklicalo tja. In spet me je popolnoma prevzelo. Glasbena zvrst in sam princip plesa. Sledilo je vedno več delavnic na tem področju, vedno pogosteje pa sem se udeleževala plesnih prireditev in večdnevnih festivalov doma in v tujini, kjer sama izobraževanja ponavadi trajajo po več ur dnevno, sledi pa jim tudi večurno preplesavanje v paru.

Z udeleževanjem plesnih delavnic kizombe in kasneje tudi bachate sem izpopolnjevala in izpilila svoj plesni slog, se še bolj spojila s plesnimi koraki in vsak trenutek uživala do popolnosti.

Z leti je ta moj hobi, ples, vedno bolj postajal ne samo del mojega življenja, ampak moje življenje samo. Ko plešem, sem jaz v celoti, kar v resnici sem. Takrat problemi ne obstajajo. Sem izpopolnjena, prisotna, skupaj z mojim telesom sva eno – moje telo, jaz in glasba. Čas se ustavi, sem prostor. Povezana sem z mojim telesom, z vsemi z vsem kar je in z vsem kar obstaja.

Vse to želim tudi drugim predstaviti, kako je biti eno, biti prisoten s telesom, se premikati v ritmih glasbe s svojim telesom, občutiti svoje telo ter si dopustiti biti to. Takrat se čarovnija stopnjuje, porodi se hvaležnost vsemu življenju, da je tako čudovito.

S tem, kar počnem tudi drugim kažem pot, da naj si izberejo to, kar jih veseli in jih na nek način spodbujam, da izberejo sebe. Sama nisem nikoli obupala in nehala izbirati to, kar me veseli, kljub številnim preprekam, ki sem so se pojavile v mojem življenju. Da, to sem jaz. Salsation® pa je velika pika na i.

Kliknite tukaj in me kontaktirajte!